Najem kombija je veliko cenejši od selitvenega servisa

Pred dvema mesecema sem se odločil za najem kombija, ko sem se moral z družino seliti v večje stanovanje. Najprej sem pregledal ponudbo selitvenih servisov. Misel, da bi se odločil za selitev s pomočjo selitvenega servisa, sem kmalu opustil, ko sem se prepričal, da so njihove storitve precej drage. Na drugi strani pa sem bil zelo prijetno presenečen, ko sem videl nadvse ugodne cene, ki jih imajo Rent a car podjetja za najem kombija. Za selitev sem potreboval kombi standardne velikosti za prevoz blaga. Ko sem se odločil za najem kombija, me je bilo kar malo strah, da ga bom težko vozil, saj do tedaj nisem imel skoraj nobenih izkušenj z vožnjo kombija.

Na moje presenečenje se je kmalu izkazalo, da mi vožnja kombija ne bo povzročala nobenih posebnih težav. Skrbelo me je, da bom imel težave pri obračanju volana. Vendar sem kmalu ugotovil, da ima servo volan, ki je bil zelo lahko vodljiv. Preden sem se odločil za najem kombija, me je tudi skrbelo, da se ne bom znašel v prometu, zaradi slabše preglednosti in manjše okretnosti. Vsi moji strahovi so se kmalu razblinili, saj je bil kombi, ki sem ga najel za selitev, izredno dobro vodljiv in pregleden. Vožnja kombija mi ni povzročala nobenih težav, saj se mi je že po nekaj ur vožnje zdelo, da ga vozim od nekdaj.

Rent a car podjetje, pri katerem sem najel kombi, mi je ponudilo dve možnosti plačila: ali glede na prevožene kilometre ali pa glede na porabljeno gorivo. Odločil sem se raje za ceno glede na porabljeno gorivo, saj vem, da znam voziti zelo varčno brez nepotrebnega hitrega pospeševanja ali pa nenadnega zaviranja. Ob oddaji kombija sem plačal ceno najema glede na količino porabljenega goriva. Izkazalo se je, da sem se pravilno odločil, saj sem privarčeval okoli dvajset evrov.