Včasih se mi zdi, da so tehnični pregledi na vrsti trikrat na leto

Pri kosilu me je mož vprašal, če vem, kdaj mi poteče registracija avtomobila, saj se mu je zdelo, da je datum že blizu. Zamahnila sem z roko in odvrnila, da so bili tehnični pregledi na vrsti pred le nekaj meseci. Vendar ni odnehal, saj dobro pozna moj občutek za čas, zato sem odšla po prometno izkaznico, da bi preverila datum. Kot vedno je imel prav, registracija mi poteče čez nekaj dni. Zadnje čase se mi res zdi, da so tehnični pregledi pregledi na vrsti trikrat na leto ali pa mi čas tako hitro teče.

Kot po navadi sem se začela razburjati, da so tehnični pregledi brez veze, da nas stanejo veliko denarja, da imam kot ženska veliko težavo zapeljati avto nad tisto veliko luknjo, brez da bi imela občutek, da bom padla vanjo. Mož se je smejal, saj je pričakoval tako reakcijo, ki jo je bil že vajen.

Včasih se mi zdi, da so tehnični pregledi na vrsti trikrat na leto

Ko je bil moj izbruh mimo mi je rekel, da ima tokrat čas in bo šel on namesto mene. Glede moje trditve, da so tehnični pregledi brez veze, me je vprašal, če si predstavljam v kakšnem stanju bi vozili avtomobili po cesti, če bi bila skrb zanje dovoljena vsakemu posamezniku. Vprašal me je ali si res želim živeti v državi, kjer ni pomembno ali ti zavore delajo ali ne. Večina ljudi ne bi nikoli sami preverili kako je z njihovimi prevoznimi sredstvi.

Kot sem že rekla, spet ima moj mož prav, sprejeti je treba dejstvo, da so tehnični pregledi v našo korist, na pa v naše breme. Sploh pa je težava samo v tem, da si težko vzamem čas in peljem avto tja, ko pa sem tam, so večinoma zaposleni tam zelo prijazni. Vseeno sem vesela, da se je mož ponudil, da mi bo avto odpeljal on, jaz pa se mu bom oddolžila tako, da mu bom kaj dobrega skuhala.