Rešitev za suho kožo in lasje je karitejevo maslo na več načinov

Zima je tukaj in prav tako izsušena koža in lasje, kar je odličen razlog, za to, da uporabim karitejevo maslo ter si naredim nekaj pripravkov za lase in kožo. Še nobena druga sestavina mi namreč ni nikoli pomagala toliko proti izsušitvi kakor karitejevo maslo, in tako je vsako zimo to maslo v nenehni uporabi.

Pred kratkim sem si naredila masko za lase in seveda vanjo dala karitejevo maslo, ki je potem dobre pol ure delalo čudeže na mojih ubogih laseh. Ko sem masko izprala in jih posušila so bili tako mehki in navlaženi, kot da bi si kupila nove lase. Nujno si moram to delati vsak k teden, ker je razlika tako očitna in osvežujoča, da si niti pomisliti ne upam več na tiste uboge lase, ki sem jih imela prej. Kaj vse lahko naredijo preprosti domači pripravki. Namesto da kupujem umetne maske in šampone, ki naredijo neznano kaj še poleg tega, da zmehčajo lase, si raje kupim nekaj naravnih sestavin in naredim sama doma nekaj, kar ime še boljši učinek in nobenega dodatnega neželenega učinka zraven. Ker se redno izobražujem na tem področju, mi je včasih res fascinantno, da lahko nekaj tako preprostega kakor je karitejevo maslo, naredi toliko dobrega na laseh in prav tako na koži.

Ne dolgo nazaj sem nekaj prebirala o tem maslu in našla podatek, da so včasih karitejevo maslo tudi uživali kakor hrano. Ko sem še malce brskala, pa sem tudi našla karitejevo maslo, ki je narejeno prav za peko ali praženje. Nisem ga še kupila, ker ne vem, ali mi bo všeč kot hrana, saj ima vseeno nekakšen specifičen vonj, ki ne vzbudi ravno apetita. Lahko pa, da se motim, pa mi bo celo všeč. Sem pa vseeno toliko zainteresirana, da bom vsaj za to, da poizkusim, kakšen bi imelo okus karitejevo maslo in pa tisto kar bi spekla na njem.