Podaljševanje trepalnic in pomen uporabe ustreznega lepila

Veliko kozmetičnih salonov ponuja storitve, kot so oblikovanje obrvi, geliranje nohtov, depilacija … Velikokrat se v njihovi ponudbi znajde tudi podaljševanje trepalnic. Ženske se za to odločajo, ker bi tudi same rade imele dolge in ukrivljene trepalnice, kot jih lahko vidijo na obrazih zvezdnic, ki se jim smejijo z jumbo plakatov. Včasih tiči razlog za to, da si dajo podaljšati trepalnice tudi v tem, ker so športnice in ne želijo, da jih pri športnem udejstvovanju ovirajo ličila.

Marsikatera ženska bi rada ohranila urejenost v vseh situacijah. Ženske ne želijo prepuščati stvari naključju, sploh ko govorimo o zunanjem videzu. Veter, dež, pot, sončna pripeka, dolg delovnik … Vse to pripomore k temu, da se lečila še preveč rada razmažejo. To od nas zahteva dodaten čas za popravljanje ličil med dnevom. Če časa za to nimamo, pa se moramo sprijazniti z neurejenim videzom.

Ko se odločamo za podaljševanje trepalnic, se ne gre zaleteti. Izbrati moramo salon, ki ima ustrezno usposobljen kader z licenco za opravljanje postopka podaljševanja. Pomembno je tudi, kakšne materiale pri tem uporabljajo. Pozanimajte se, ali so materiali dovolj kakovostni in zdravju prijazni.

Veliko je odvisno od same tehnike nanašanja trepalnic, veliko pa tudi od lepila, ki ga stilist pri tem uporablja. Pomembno je, da se slednje hitro suši, je obstojno, varno, prožno in ne sproža alergijskih reakcij. Ne sme biti ne pregosto ne preredko, trepalnice pa se morajo z njim povsem neopazno pričvrstiti. Vse to je še posebej nujno zagotoviti pri ženskah z občutljivimi očmi ali kontaktnimi lečami.

Zadnje čase je zelo moderno tudi podaljševanje trepalnic s kristali. Pri tem se najprej opravi postopek nameščanja trepalnic, zatem pa še lepljenje kristalov. Slednje lahko nalepimo v obliki vzorca ali posamično.

Vedno se prepričajte tudi o tem, da podaljševanje trepalnic poteka v prostoru, kjer so ustrezno zagotovljeni najvišji higienski standardi.