Napačno oblikovanje obrvi je lahko velika napaka

Dejstvo je, da je narava poskrbela, da nam je dala obliko obrvi, ki najbolje pašejo na naš obraz. Vedeti moramo, da tudi obe obrvi nista čisto enaki, saj se vsaka poda vsaki strani obraza. In če smo že pri tem razmišljanju in dejstvu, potem nam je jasno, da nikar ne posegajte ekstremnemu oblikovanju obrvi.

Trendi v svetu mode so različni in se z časoma spreminjajo. Lahko se vam zgodi, da si zaradi napačnega  oblikovanja uničite obliko in potem naredite trajno škodo. Ni vredno. Danes obstajajo različne tehnike oblikovanja obrvi, moje priporočilo pa je, da se čim bolj držite svojega naravnega videza. Saj prav takšne obrvi pašejo naj bolj na vaš obraz in si jih le malo oblikujte. 

Lahko si to naredite kar doma z pinceto, male pomanjkljivosti pa prekrijete z svinčnikom. 

Pa poglejmo kakšne obrvi pašejo k določeni obliki obraza:

  • K diamantnemu obrazu se podajo ukrivljene obrvi,
  • oglat obraz bo najboljše izgledal, da bo vrh obrvi ostro oblikovan,
  • pri ovalnemu obrazu podarite kot obrvi,
  • oblikovanje obrvi pri podolgovatem obrazu naj bodo čim bolj ravne,
  • okrogel obraz pa najlepše izpade z visoko oblikovanim lokom obrvi
  • in še srčast obraz, tukaj pa oblikujemo obrvi glede na visoko čelo.

A če boste pozorne na svojo obliko obraza in si boste pogledale vašo naravno obliko obrvi, boste videle, da nimate veliko dela, le malo oblike in idealna oblika bo ustvarjena. 

Danes pa se veliko govori o drastičnih posegih v oblikovanje obrvi. Raje se jih izogibajte, ker si boste naredile škodo, povrnile pa vaših obrvi ne boste mogle. In primorane boste vedno uporabljati napačni način oblikovanja. Ne glede z trenutnimi modnimi zapovedmi boste vedno najbolj zadovoljne z vašimi naravnimi obrvmi. Moda se spreminja, ne pozabite, vaše obrvi pa se ne bodo mogle več spremeniti iz čisto tanke linije v spet moderno široko oblikovanje obrvi. Naj vam narava pove, kakšne obrvi vam pristajajo.