Lasersko odstranjevanje znamenj je hitro, učinkovito in popolnoma neboleče

Ali veste, da ima vsak posameznik na telesu v povprečju od 30 do 40 znamenj. Ta sicer niso nevarna, razen v primerih, ko odstopajo od površine kože ali se spreminjajo v obliki in velikosti. V takšnih situacijah je odstranjevanje znamenj priporočljivo ali celo nujno potrebno.

Kadar so kožna znamenja večja, nepravilnih oblik ali spreminjajoča, potem lahko to pomeni, da gre za melanom. Zato je ključnega pomena, da naša znamenja redno pregledujemo in se nemudoma naročimo za odstranjevanje znamenj pri specialistu, kadar opazimo morebitne neobičajne spremembe na koži.

Lasersko odstranjevanje znamenj je hitro, učinkovito in popolnoma neboleče

 

Za odstranjevanje znamenj se naročite pri specialistu dermatologu

Glede na to, da poznamo več vrst pigmentnih znamenj, je popolnoma logično, da vsako od njih potrebuje natančno diagnozo s strani specialista dermatologa. Če ne gre za nevarne rakave tvorbe, potem zadostuje že lasersko odstranjevanje znamenj, ki se je izkazalo za zelo učinkovito metodo.

Celoten poseg laserskega odstranjevanja znamenj je zelo hiter, saj traja nekje med 10 in 15 minut. Poseg poteka ambulantno in ne zahteva nobene posebne priprave. Na mesto posega vam nanesejo le antiseptično kremo, zaradi katere ne boste občutili nobene bolečine, zgolj rahlo pekoč občutek, kar pa je odvisno tudi od vsakega posameznika. Po uspešni odstranitvi znamenj se lahko brez skrbi odpravite domov.

 

Za lasersko odstranjevanje znamenj se uporabljajo medicinski laserji

Marsikdo dvomi v varnost in učinkovitost laserskega odstranjevanja znamenj. Vendar je strah popolnoma odveč, saj se za lasersko odstranjevanje uporabljajo laserji, ki so odobreni v medicinske namene.

Tovrstni laserji segajo s svojim snopom svetlobe dovolj globoko, da je odstranitev znamenj učinkovita in se znamenje ne ponovi. Po posegu običajno ni vidnih nobenih posledic, koža postane le nekoliko svetlejša, a sčasoma zopet dobi svoj ten. Previdni morate biti zgolj na to, da mesto posega ne izpostavljate direktnim sončnim žarkom in ga ustrezno zaščitite.